ACTIE: Wereld Fietstocht

Doelstelling: Fietstocht door dertig landen en drie continenten. Geld inzamelen voor goede doelen van Stichting Focus On Education.

Doelgroep: Onderwijs behoevende kinderen.

Streefbedrag: Euro 50.000

Resultaat: Onderwijs voor kinderen zodat ze vervolgens zelf kansen kunnen creëren en ontsnappen aan de armoede.

Wereld Fietstocht

Trappen voor het goede doel

Dertig landen, drie continenten, duizenden kilometers, één vrouw. Zondag 20 mei stapt Cinderella Sevranckx, vrijwilliger bij Focus on Education, op de fiets voor een reis door Europa, Afrika en Azië. Ze zal vele duizenden kilometers trappen voor één doel: Focus on Education. Onderweg bezoekt ze onze projecten in onder meer DR Congo, Gambia, India en Nepal.

Met haar fietstocht wil Cinderella geld inzamelen voor de stichting. Tijdens haar trip zijn er verschillende sponsoracties om daaraan te kunnen bijdragen.

Cinderella stapt waarschijnlijk pas in 2015 weer van haar fiets, het jaar waarin de Millenniumdoelen moeten zijn bereikt. De projecten van Focus on Education dragen bij aan het halen van deze doelen op het gebied van onderwijs, armoedebestrijding, gezondheid, voorlichting, mensenrechten en een beter leefmilieu.

Voor deze actie zoeken wij donateurs & sponsors.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Leat een reactie achter

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *


De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Recente Nieuwsbrief

Klik hier om onze meest recente nieuwsbrief te lezen.


Stuur een e-mail naar info@focusoneducation.nl als u onze nieuwsbrieven wilt ontvangen (maximaal 2 per jaar).

Facebook Pagina

Facebook berichten

Kom naar de kunstveiling van het Dongemond College in Raamsdonksveer. Iedereen is van harte welkom.
Adres: Collegeweg 1 in Raamsdonksveer.

Op 7 juni as. wordt in het kader van de maatschappelijke stage door vier brugklassen havo/vwo een kunstveiling georganiseerd. Ten behoeve van het goede doel Focus on Education worden kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars geveild onder het bezielende veilingmeesterschap van Detlef Cornel.
De brugklassers hebben -met wat hulp van de leden van de Goede doelen commissie- alles zelf georganiseerd, van het werven van kunstwerken tot de hapjes en PR in krant en op social media. De inloop is vanaf 18.30 uur in de aula van onze unit, om 19.00 uur start de veiling. Komt dat zien!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Goed nieuws
We ontvingen een mooi bericht van onze projectpartner in India. In 2006 openden wij daar een basisschool in het bergdorp Taati in de Indiase Himalaya.
De kinderen van de bergvolken konden in die tijd niet naar school omdat ze van hun ouders dagelijks met de geiten en ander vee naar de bergweiden moesten om hen te laten grazen. Onze projectpartner RLEK bedacht het mooie plan om een school te bouwen te midden van de bergweiden. Zo konden de kinderen naar school terwijl hun vee graasde rond de school. Het Dongemond College in Made en veel Terheijdenaren sponsorden dit project van Focus on Education. Zie de foto’s van de opening van de school in 2006 en de foto’s van de school in 2016. Nog steeds wordt de school goed bezocht door de kinderen uit Taati. Want ieder kind heeft recht op onderwijs.
... See MoreSee Less

View on Facebook